Menu

Folderverspreidingsblog van F


Folders verspreiden

De beste aanbiedingen via de post

Nederlanders zijn gek op koopjes en één van de beste manieren om de beste deal te krijgen is om de aanbiedingen van winkels goed in de gaten te houden. Natuurlijk worden deze aanbiedingen groots in de winkels aangekondigd en kun je de aanbiedingen ook meekrijgen via televisie, radio of advertenties, maar de meest direct manier om een doelgroep te bereiken is via een reclamefolder. Bezorgers gaan eropuit om deze folders te verspreiden: huis aan huis en op regelmatige basis. Zo krijgen potentiële klanten de mogelijkheid om op hun gemak de aanbiedingen van die week door te bladeren en aanbiedingen van diverse winkels met elkaar te vergelijken. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer mogelijkheden om deze folders online in te kijken via de website van de betreffende winkel of via een app, maar veel mensen geven toch nog de voorkeur aan een fysieke folder die zij aan huis bezorgd krijgen.

Folderverspreiding

De huis-aan-huis bezorging van folders en reclamebrochures is nog steeds de meest gangbare methode, maar voor deze manier van folders verspreiden zijn er als bedrijf, winkel of organisatie een aantal zaken om in overweging te nemen. Zo zijn er steeds meer adressen die geen prijs stellen op huis-aan-huis bladen en reclamefolders. Deze mensen communiceren dit doorgaans via een nee-nee sticker of nee-ja sticker op de brievenbus. De nee-nee sticker geeft aan dat zij geen reclame en geen huis-aan-huis bladen willen ontvangen, de nee-ja sticker geeft aan dat zij geen reclame willen ontvangen, maar wel huis-aan-huis bladen. Deze stickers worden verspreid en gebruikt door het hele land. In Amsterdam werkt het echter tegenwoordig iets anders met de verspreiding van reclamefolders. In deze gemeente moeten inwoners per dit jaar actief aangeven, via een sticker op de brievenbus, dat zij reclamefolders wensen te ontvangen. Als er geen sticker op de brievenbus is geplakt, wordt er geen prijs gesteld op het ontvangen van folders. Er zijn meerdere gemeentes die deze maatregelen overwegen.

Hoe de folders te verspreiden

Alhoewel de meeste folders via de brievenbus worden bezorgd, zijn er zeker nog verschillende manieren om deze bezorging te regelen. Er zijn diverse bezorgdiensten in Nederland actief en deze diensten kunnen post, kranten of folders verspreiden. De grootste partijen die hierbij betrokken zijn in ons land zijn PostNL, Sandd en Selektmail, maar ook lokaal zijn diverse partijen actief in de post- en folderbezorging. De tarieven en voorwaarden van de diverse aanbieders verschillen flink en ook de bezorgmomenten variëren onderling. Daarnaast heeft een bedrijf of winkel natuurlijk ook de mogelijkheid om zelfstandig de folders te verspreiden.

Voor meer informatie spreek met JOH van de Kamp BV.

Over ons

Folderverspreidingsblog van F

Hallo allemaal! Mijn naam is Fatouma en ik werk bij een bedrijf dat flyers, posters en folders drukt en verdeelt. De reden waarom ik hier aan de slag ben gegaan is mijn passie voor reclame. Het is fantastisch hoeveel verschillende soorten reclame er zijn en hoe vindingrijker de reclames worden. Ik vind het uitermate fascinerend hoe het proces van ideeën en plannen wordt uitgevoerd tot de uiteindelijke folderverspreiding. De reclamewereld is een wereld op zich en het is geweldig je erin te verdiepen. Daarom hou ik deze blog bij. Zo krijgen jullie de kans kennis te maken met de unieke dingen die ik soms tegenkom. Heel erg fascinerend. Veel leesplezier!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Golfkartonnen verpakkingen bestellen
12 januari 2018

Golfkartonnen verpakkingen Iedereen kent wel de go

Folders verspreiden
9 november 2017

De beste aanbiedingen via de post Nederlanders zij