Menu

Folderverspreidingsblog van F


Golfkartonnen verpakkingen bestellen

Golfkartonnen verpakkingen

Iedereen kent wel de golfkartonnen verpakkingen. Bijna alles wat je koopt zit in een doos van golfkarton. Ook de inhoud wordt vaak beschermd door golfkarton. Het kenmerk van golfkarton zijn de één of twee kartonnen platen waar tussenin een plaat met golven is aanbracht. Dit kunnen grote golven zijn maar ook kleine. Een groot voordeel van golfkartonnen verpakkingen is, dat het stevig is en tegelijkertijd flexibel. Het is licht en kan gemakkelijk gevouwen worden. Omdat golfkartonnen verpakkingen recyclebaar zijn, is het ook nog eens milieuvriendelijk. En doordat je met een golfkartonnen verpakking, de inhoud luchtdicht kan verpakken, blijven verse producten ook lang goed in een golfkartonnen verpakking.


De productie van golfkartonnen verpakkingen

Karton en papier worden gemaakt van pulp, oftewel celstof. Dit is dan ook het basisproduct voor golfkarton. Golfkarton wordt geproduceerd in fabrieken die verpakkingsmaterialen maken. Zij maken gebruik van speciale golfkartonmachines. Golfkarton bestaat vaak uit twee lagen karton. De eerste basislaag noemt men 'liners' en de gegolfde laag 'fluting medium'. Deze platen karton komen te samen met lijm op basis van zetmeel in de golfkartonmachine die ze samenperst en vormt tot het bekende golfkarton. Het meest gebruikte golfkarton bestaat uit drie lagen. Voor stevige verpakkingen gebruikt men dan weer vaak golfkarton met 5 of 7 lagen. Dit zijn dan vaak stevige dozen die niet zo gemakkelijk te vouwen zijn. Ook kent men verschillende benamingen toe aan de sterkte van golfkarton. Zo is een 'single wall' gemaakt van 2 papieren lagen en 1 golflaag. Een 'double wall' bevat 3 papierlagen en 2 golflagen. En dan is er nog een 'tripple wall', bestaande uit 4 papierlagen en 3 golflagen.


De golfkarton standaard

Voor de productie van golfkarton gebruikt met een internationaal gestandaardiseerde code, die de grootte van de golf in het golfkarton aangeeft. Code A: grove golf, golfhoogte 4,5 mm en ongeveer 120 golven per meter. Code B: fijne gold, golfhoogte 2,5 mm en ongeveer 160 golven per meter. Code C: middel-grove golf, golfhoogte 3,5 mm en ongeveer 140 golven per meter. Code D: goliath golf, golfhoogte 9 mm en ongeveer 70 golven per meter. Codes E, F en G hebben golfhoogtes van respectievelijk 1,2, 0,8 en 0,5 mm en zijn zeer fijne golfkartonnen golfplaten. De meest gebruikte codes zijn code B en C. 


Verschillende soorten verpakking

Naast de bekende golfkartonnen dozen die je als verpakking krijgt als je bijvoorbeeld elektronische apparaten koopt, bestaan er ook ander vormen, waarbij golfkartonnen verpakking gebruikt worden. Bijvoorbeeld verhuisdozen, bananendozen en pizzadozen. En omdat versheid gegarandeerd is met golfkartonnen verpakkingen zijn ook veel versproducten zoals bloemen soms daarin verpakt.

Op zoek naar een bedrijf dat golfkartonnen verpakking biedt? Kijk dan eens op de site van AMC packaging in Noord-Brabant.

Over ons

Folderverspreidingsblog van F

Hallo allemaal! Mijn naam is Fatouma en ik werk bij een bedrijf dat flyers, posters en folders drukt en verdeelt. De reden waarom ik hier aan de slag ben gegaan is mijn passie voor reclame. Het is fantastisch hoeveel verschillende soorten reclame er zijn en hoe vindingrijker de reclames worden. Ik vind het uitermate fascinerend hoe het proces van ideeën en plannen wordt uitgevoerd tot de uiteindelijke folderverspreiding. De reclamewereld is een wereld op zich en het is geweldig je erin te verdiepen. Daarom hou ik deze blog bij. Zo krijgen jullie de kans kennis te maken met de unieke dingen die ik soms tegenkom. Heel erg fascinerend. Veel leesplezier!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Golfkartonnen verpakkingen bestellen
12 januari 2018

Golfkartonnen verpakkingen Iedereen kent wel de go

Folders verspreiden
9 november 2017

De beste aanbiedingen via de post Nederlanders zij